Voittajan tarina!

Home / Kilpailu / Voittajan tarina!
Marilla Happonen voitti Auroraleivos-kilpailun, jonka tulokset julkistettiin Auroran kesäjuhla-tapahtumassa Träskändan puistossa ja vaaleanpunaisessa kappelissa sunnuntaina 6.8.
Marilla kertoo voittoisan leivoksen synnystä ja suunnittelusta näin:
”Sain tiedon kilpailusta hyvältä ystävältäni, joka laittoi viestin myöhään eräänä heinäkuisena iltana. Innostuin asiasta niin, että oli vaikea saada unta. Vihdoin kun nukahdin, leivoksen suunnittelu siirtyi uneeni. Muistan aamulla herättyäni leivoksen makujen olleen mustaherukkaa ja suklaata. Voisi melkein sanoa, että nukuin melko makeasti sinä yönä!
Seuraavana päivänä työstin ideaa ja päädyin valitsemaan muiksi mauiksi suolaisen kinuskin ja vaniljaisen mascarponevaahdon. Kirpakka mustaherukka ja tuhti suklaa kaipasivat vastapainokseen tasoittavia makuja, jotain makeaa ja pehmeää. Yllätyin itsekin, kuinka herkullinen ja toisiaan täydentävä lopputulos oli. Leivoksen hauskan muodon tiesin heti, kun päätin osallistua kisaan. Vuosi sitten katsoin jokaisen Master Chef Australia jakson, joissa usein valmistettiin toinen toistaan upeampia puolipallon muotoisia herkkuja. Olin siitä asti halunnut toteuttaa vastaavaa ja nyt minulla oli loistava tilaisuus.
Pian reseptin suunnittelun jälkeen valmistin ensimmäisen erän. Resepti syntyi melko helposti, sillä olen leiponut useita vuosia. Rakastan moussepohjaisia kakkuja ja leivoksia, joten aikasemmin opitut tiedot ja taidot tulivat tarpeeseen.
Yllätyin, kuinka onnistunut ensimmäinen koe-erä oli. Avomieheni maistaessa leivosta hänen kasvoilleen ilmestyi onnellinen virne ja loput herkusta oli nopeasti lusikoitu parempiin suihin. Vein myös muutaman leivoksen töihin työkavereiden arvioitavaksi. Myös heidän mielestään olin osunut kerralla hyvään makuyhdistelmään. Pienellä hienosäädöllä reseptiin ja kahdella uudella koe-erällä löytyi juuri se oikea suhde ainesten välillä. Näin syntyi Auroraleivos.”
Vielä kerran onnea voittajalle!