Kunniamaininnat ja Auroraleivoskisan voittaja!

Home / Kilpailu / Kunniamaininnat ja Auroraleivoskisan voittaja!

Auroraleivoskilpailun voittajan julkistustilaisuus pidettiin Auroran kesäjuhlassa, Träskändan kartanon puistossa ja sen vaaleanpunaisessa kappelissa sunnuntaina 6.8. Voittajan valinnan lisäksi tuomaristo halusi nostaa esiin kaksi leivosta/leipuria ja jakaa näille kunniamaininnan.

Auroraleivoskilpailun 1. Kunniamaininta: Iida Ranne ja Emmi Saarensilta

Tuomaristo kehui leivoksen suklaista pohjaa, joka oli erittäin hyvän makuinen. Makuja maisteltiin sokkona, tietämättä ainesosia. Jälkikäteen kävimme läpi kaikkien leivosten ainesosat: tämä leivos sai lisäpisteitä luomusta ja intiaanisokerista.
”Houkuttelevan näköinen! Tosi hyvää.”
”Ottaisin kyllä mielellään tuon reseptin!”

Leivoksen ainesosat:  luomukananmunia, intiaanisokeria, aitoa vaniljajauhetta, merisuolaa, voita, tummaa suklaata, spelttivehnäjauhoja , luomukermaa , luomusokeria, mantelimassaa

 

Auroraleivoskilpailun 2. Kunniamaininta: Irma Weckman

Tuomariston mielestä tämä leivosehdokas oli erittäin mehevä. Maku oli sitruunainen, mutta siitä löytyi muitakin hienoja, voimakkaita makuja.  Leivoksessa oli runsautta. Tämä leivos sopii gluteenittomaan ruokavalioon.
”Tämä on ihan älyttömän hyvää.”
”Kunniamaininnan paikka olisi ehdottomasti tässä.”

Leivoksen ainekset: voi, mantelijauhe, leivinjauhe, vaahterasiirappi, puolukka, sitruuna, kuohukerma (laktoositon), rahka (laktoositon).

 

Auroraleivoskilpailun voittaja: Marilla Happonen

Tuomariston mielestä leivos oli raikas ja siitä löytyi paljon makuja, herkullista kinuskia ja mustaherukkaa. Leivoksen muoto oli tuomariston mielestä hauska, mutta samalla tyylikäs, ja siitä tuli mieleen Auroran aikaiset kauniit puvut. Koristelu on epäsymmetrinen, joka sopii kauniisti leivokseen: ”Tämä leivos on kuin koru.”
”Tässä on kaikki elementit, mitä liittäisin Auroraan.”
”Tasapainoinen suhde, kevyt tuntuma, vaikka leivos onkin tuhti.”
”Pohja on paras. Mustaherukka sopii tähän erinomaisesti.”
”Leivoksessa yhdistyy hienosti Aurora ja hyvä, kaunis leivos.”
”Se on jotenkin perinteinen, mutta samalla moderni.”
”Herkullinen!”
Yksimielisesti valittu voittaja!

Leivoksen ainekset: tuorejuusto, kuohukerma, mustaherukka, hillosokeri, mascarponejuusto, sokeri, vaniljatanko, tomusokeri, tumma suklaa, kananmuna, vehnäjauho, suola, vaniljauute, voi, liivate, valkosuklaa, ruokaöljy, glukoosisiirappi, manteli

 

Träskändan kartanon ystävät ry. onnittelee voittajaa!

Auroraleivoskilpailun palkinnot tarjosi GIGANTTI

 

Konditoria- tai leipomoyrittäjä? Haluatko yhteistyökumppaniksi? Etsimme Auroraleivokselle valmistajaa, joka alkaa leivoskilpailun voittajan avustuksella ja ohjaamana toteuttamaan menestyksekästä, herkullista ja kaunista Auroraleivosta yhteistyösopimuksella. Ota yhteyttä: kilpailu(at)auroraleivos.com