Auroraleivoskisa Länsiväylälehdessä syyskuussa

Home / Uutisia / Auroraleivoskisa Länsiväylälehdessä syyskuussa

Auroraleivoskilpailu ja voittaja Marilla Happonen esiteltiin syyskuun alussa Länsiväylä-lehdessä:

Auroraleivos-kilpailun voittaja on sekä perinteinen että moderni ja tyylikäs kuin Aurora Karamzin itse.

”Träskändan kartanon ystävien järjestämän Auroraleivos-kilpailun voitti Marilla Happonen. Kilpailu oli avoin kaikille ja siihen tuli yhdeksän ehdotusta seitsemältä eri leipojalta.
Voittaja valittiin yksimielisesti. Tuomaristoon kuului muun muassa juontaja ja tv-persoona Hanna Sumari Tuomariston mukaan voittajaleivos on ”jotenkin perinteinen, mutta samalla moderni”. Voittajaleivos on maukas ja kaunis kuin koru. Leivoksessa on paljon makuja, muun muassa kinuskia ja mustaherukkaa.
Lisäksi tuomaristo kehui leivoksen puolipallon muotoa. Se toi mieleen Auroran-aikaiset kauniit puvut. Myös leivoksen epäsymmetrinen koristelu oli onnistunut ratkaisu.
Kilpailun järjestäjä Träskändan kartanon ystävät ry ilahtui kilpailun korkeasta tasosta. Leivoksista löytyi herkullisia makuja, sesongin mukaisia raaka-aineita kuten raparperia tai mustaherukkaa. Ulkoasua oli mietitty yhtä tarkasti kuin makujakin. Myös terveellisyys, trendit ja vaikkapa ruokarajoitteet, kuten gluteenittomuus, oli otettu huomioon kiitettävästi.
Kilpailun voittaja Marilla Happonen kertoo rakastavansa leipomista. Hän leipoo viikoittain.
– Suurin innoittaja on ollut isäni. Olin hänelle apukokkina lapsena, Happonen kertoo.”

Lue koko juttu Länsiväylän nettisivuilta:
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/554564-aurora-sai-oman-nimikkoleivoksen-herkku-pitaisi-saada-myyntiin