Auroraleivos

Home / Auroraleivos

Träskändan kartanon ystävät ry:n kilpailussa löytyi upea leivos Aurora Karamzinille!

Träskändan kartanon ystävät ry. avasi maaliskuussa 2017 leivoskilpailun Auroraleivoksen löytämiseksi. Haimme leivoskilpailuun kisaajia leipomoista, kahviloista ja konditorioista sekä yksityisistä leipojista. Kilpailu oli avoin kaikille halukkaille.

Leikkimielisellä kilpailulla on ollut kunnianhimoiset tavoitteet: etsimme vastinetta ja arvoistaan seuraa esimerkiksi Runebergin leivokselle!
Samalla olemme herättäneet Auroraleivos-kilpailulla positiivista huomiota Träskändan kartanon kunnostamista, kulttuuripersoona ja hyväntekijä Aurora Karamzinia, sekä meidän kaikkien hienoa espoolaista ja valtakunnallista historiaamme kohtaan.

Kilpailuun ilmoittauduttiin etukäteen, ja leivokset tuotiin arvovaltaisen raadin eteen Kulttuurikeskus Pikku Auroraan perjantaina 4.8.2017.  Tuomaristoon kuului mm. juontaja ja tv-persoona Hanna Sumari. Myös Aurora kunnioitti kilpailun jännittävää tuomarointihetkeä läsnäolollaan ja oli valitsemassa arvolleen sopivaa leivosta.

Tuomaristo sai eteensä yhteensä 9 erilaista leivosehdokasta 7:ltä leipojalta.

Tuomariston kommentteja leivoksista:
”Houkuttelevan näköinen! Tosi hyvää!”
”Tässä on myös mustikkaa, vai onko?”
”Tyylikäs.”
”Lisää mustaherukkaa!”
”Tämä on ihan älyttömän hyvää.”
”Raikas, paljon makuja.”
”Kirpeys oli kivaa.”
”Jotenkin perinteinen, mutta samalla moderni.”
”Hieno!”

 

Auroraleivoksen voittaja julkaistiin Auroran kesäjuhlassa, Träskändan puistossa ja sen vaaleanpunaisessa kappelissa sunnuntaina 6.8.2017
Tuomaristo halusi antaa kaksi kunniamainintaa voittajan valinnan lisäksi:

Auroraleivoskilpailun 1. Kunniamaininta: Iida Ranne ja Emmi Saarensilta

Tuomaristo kehui leivoksen suklaista pohjaa, joka oli erittäin hyvän makuinen. Makuja maisteltiin sokkona, tietämättä ainesosia. Jälkikäteen kävimme läpi kaikkien leivosten ainesosat: tämä leivos sai lisäpisteitä luomusta ja intiaanisokerista.

Leivoksen ainesosat:  luomukananmunia, intiaanisokeria, aitoa vaniljajauhetta, merisuolaa, voita, tummaa suklaata, spelttivehnäjauhoja , luomukermaa , luomusokeria, mantelimassaa.

Auroraleivoskilpailun 2. Kunniamaininta: Irma Weckman

Tuomariston mielestä tämä leivosehdokas oli erittäin mehevä. Maku oli sitruunainen, mutta siitä löytyi muitakin hienoja, voimakkaita makuja.  Leivoksessa oli runsautta. Tämä leivos sopii gluteenittomaan ruokavalioon.

Leivoksen ainekset: voi, mantelijauhe, leivinjauhe, vaahterasiirappi, puolukka, sitruuna, kuohukerma (laktoositon), rahka (laktoositon).

Auroraleivoskilpailun voittaja: Marilla Happonen

Tuomariston mielestä leivos oli raikas ja siitä löytyi paljon makuja, herkullista kinuskia ja mustaherukkaa. Leivoksen muoto oli tuomariston mielestä hauska, mutta samalla tyylikäs, ja siitä tuli mieleen Auroran aikaiset kauniit puvut. Koristelu on epäsymmetrinen, joka sopii kauniisti leivokseen: ”Tämä leivos on kuin koru.”
”Tässä on kaikki elementit, mitä liittäisin Auroraan.”
”Tasapainoinen suhde, kevyt tuntuma, vaikka leivos onkin tuhti.”
”Pohja on paras. Mustaherukka sopii tähän erinomaisesti.”
”Leivoksessa yhdistyy hienosti Aurora ja hyvä, kaunis leivos.”
”Se on jotenkin perinteinen, mutta samalla moderni.”
”Herkullinen!”
Yksimielisesti valittu voittaja!

Leivoksen ainekset: tuorejuusto, kuohukerma, mustaherukka, hillosokeri, mascarponejuusto, sokeri, vaniljatanko, tomusokeri, tumma suklaa, kananmuna, vehnäjauho, suola, vaniljauute, voi, liivate, valkosuklaa, ruokaöljy, glukoosisiirappi, manteli

Auroraleivos-kilpailun järjestäjä Träskändan kartanon ystävät ry. onnittelee voittajaa!
Auroraleivoskilpailun palkinnot tarjosi GIGANTTI

 

Konditoria- tai leipomoyrittäjä? Haluatko yhteistyökumppaniksi?
Etsimme Auroraleivokselle valmistajaa, joka alkaa leivoskilpailun voittajan avustuksella ja ohjaamana toteuttamaan menestyksekästä, herkullista ja kaunista Auroraleivosta yhteistyösopimuksella. Ota yhteyttä: kilpailu(at)auroraleivos.com